کلسترول چیست؟
کلسترول
ماده ای است از جنس چربی که در تمام سلول های بدن وجود دارد و در ساخت
دیواره ی سلولی و برخی هورمون ها نقش مهمی را ایفا می کند. مولکول های
چربی پس از جذب از روده در سیستم گردش خون توسط کلسترول حمل می شوند. قسمت
اعظم کلسترول در داخل بدن و توسط کبد ساخته می شود و بقیه آن با مصرف
غذاهای پر کلسترول و پر چرب وارد بدن می شود.
تا به حال درباره چربی های خوب و چربی های بد چیزی شنیده اید؟
آیا می دانید چه نوع چربی هایی مفید و چه نوعی مضر هستند؟
همگی دوست داریم در این باره چیزهایی یاد بگیریم، ولی اطلاعات کمی در این زمینه وجود دارد.
حال ما، شما را با چگونگی شناسایی چربی های خوب و بد آشنا می کنیم.
1- چربی های خوب و مفید:
الف) چربی های غیراشباع مونو (با یک باند دوگانه):
روغن زیتون ، کانولا (کلزا)، بادام زمینی ، بادام و آووکادو.
ب) چربی های غیراشباع پُلی (با چند بانه دوگانه): ماهی ، روغن ذرت، روغن سویا، روغن گلرنگ، روغن تخم کتان ، آجیل و سایر روغن های گیاهی.
ادامه مطلب ...
یک عضو دپارتمان اورژانس بیمارستان حضرت رسول(ص)، نسبت به استفاده از اکس به صورت پودر یا کرم های لاغری در برخی مجامع ورزشی به زنان هشدار داد.
دکتر کیوان الچیان متخصص طب داخلی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) واحد علوم پزشکی ایران گفت: این کرم ها که گاه در داخل پوشش های لاستیکی استفاده می شوند دارای ترکیباتی از آمفتامینها(اکس) هستند که به علت ایجاد حرارت های موضعی منجر به حرکت چربی ها و کاهش وزن می شوند و با خطرات جدی برای سلامت فرد همراه است.
وی افزود: استفاده از این کرم ها یا پودرها علاوه بر ایجاد عوارض اولیه داراری عوارض ثانویه بر سیستم مرکزی مغز است و به تخریب سلول های مغزی منجر می شود که گاه ترمیم آن ها بین 4 تا 7 سال طول خواهد کشید.
دکتر الچیان افزود: گاه دست زدن به این کار منجر به عوارض قلبی و آریتمی های قلبی می شود و گاه مسمومیت فرد به صورت افزایش درجه حرارت بدن، از دست رفتن آب و مایعات و افزایش سدیم خون را موجب می شود که در برخی موارد مرگ فرد را به همراه دارد.
مجموعه ای از حرکان مختلف برای تقویت تمام عضلات سینه{بالای سینه- قفسه سینه- زیر سینه}.
تقویت عضلات بالای سینه:
نوجوانی دوران بلوغ جسمی، احساسی، اجتماعی و عقلانی است و برای رشد مناسب جسمی و روانی، نوجوان نیاز به میزان بالایی (بالاتر از نیاز دوران پس از بلوغ) کلسیم، آهن و مقدار کافی پروتئین دارد.
آمار کمبود مواد مغذی خصوصاً پروتئین در نوجوانان هشدار دهنده است. نزدیک به نیمی از افراد به علت کمبودهای غذایی در سنین نوجوانی، مبتلا به کوتاه قدی یا کمبود وزن در سنین بالاتر می شوند. تغییرات فیزیکی و جسمی زیادی در دوران بلوغ رخ می دهد؛ افزایش سریع قد، رشد اندام های جنسی، افزایش درصد چربی بدن دختران و افزایش میزان پروتئین بدن پسران از این جمله است. اگر چه سنین بلوغ 5 تا 7 سال طول می کشد، ولی حداکثر رشد قدی طی 18 تا 24 ماه صورت می گیرد که در این دوران نوجوان احتیاج به حمایت شدید تغذیه ای جهت دریافت انرژی و پروتئین دارد.
متخصصان می گویند: خوردن یک مشت مغز پسته در روز نه تنها یک میان وعده مناسب و خوشمزه است بلکه برای سلامتی نیز مفید است؛ چون بر اساس نتایج این تحقیق جدید پسته با کاهش روند جذب کربوهیدرات ها در بدن می تواند قند خون را پایین بیاورد.
محققان دانشگاه تورنتو در کانادا که این مطالعه را انجام دادهاند، تاکید کردند: چون مصرف پسته به همراه مواد غذایی حاوی کربوهیدرات بالا مانند نان سفید، جذب کربوهیدرات را پایین می آورد بنابراین مغز این خشکبار می تواند به کنترل دیابت به ویژه در کشورهایی مانند هند که در حال حاضر 40 میلیون بیمار مبتلا به دیابت دارد کمک کند. این در حالی است که محققان هندی پیش بینی کردهاند؛ شمار مبتلایان به دیابت در این کشور تا سال 2025 به 80 میلیون نفر خواهد رسید.
به گفته متخصصان تغذیه؛ پسته حاوی مقدار زیادی پروتئین گیاهی، مواد نشاسته ای غنی و مواد معدنی مهم مانند پتاسیم و منیزیم است که بسیاری از نیازهای بدن را تأمین می کند. علاوه بر این، پسته برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است و مصرف آن برای بازکردن مجاری کبد توصیه می شود.
پسته معده را تقویت و برای تسکین سرفه هم مفید است.
بعضی محققان عقیده دارند که پروتئین پسته به اندازهای است که می توان آن را به عنوان جایگزینی برای گوشت و حبوبات دانست. در ضمن عنصر "روی" موجود در آن نیز در رشد سلول ها و بافت های بدن تاثیر به سزایی دارد.
علاوه بر این ها وجود کلسیم و آهن در پسته سبب شده که این نوع خشکبار نقش بسیار مهمی در استحکام بخشیدن به استخوان ها و دندان ها و همچنین درمان بیماری هایی چون کم خونی های ناشی از فقر آهن داشته باشد.
محققان می گویند؛ خوردن پسته برای افزایش حافظه و تقویت ذهن نیز مفید است ولی با توجه به این که خاصیت چاق کنندگی دارد، اگر رژیم دارید، اعتدال را در مصرف آن رعایت کنید.
مصرف ماست با معده خالی میزان جذب کلسیم آن را بیشتر می کند، البته این بدین معنی نیست که بعد از غذا کلسیم جذب نمی شود.
سعید حسینی متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار اجتماعی فارس، گفت: ماست حاوی کلسیم، فسفر و 84 درصد آب است. افرادی که در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان هستند، باید روزانه حداقل یک وعده ماست مصرف کنند.
ماست های کم چرب یا رژیمی برای افرادی که کلسترول بالایی دارند، مناسب است. این نوع ماست ها برای کاهش وزن نیز مناسب هستند.
برای این که بتوانید مقدار بیشتری ماست در روز مصرف کنید باید آن را به گونه ای جایگزین مواد غذایی پُرضرر کنید به عنوان مثال می توانید به جای سُس مایونز از آن به همراه آب لیمو، برای روی سالاد فصل استفاده کرد.
هنگام خرید ماست دقت شود که حتماً تازه باشد. هرچه قدر به تاریخ تولید آن نزدیک تر باشید باکتری های مفید آن فعال تر خواهند بود.
در نهایت دقت کنید که آن را سرد نگه دارید و سرد مصرف کنید. باکتری های مفید ماست در گرمای طولانی زنده نمی مانند.
بنا به توصیه کارشناسان تغذیه، مصرف لبنیات از جمله ماست با معده خالی توصیه می شود چون در این حالت میزان جذب کلسیم از این محصولات بیشتر است.
ماست فقط یک عصرانه یا دسر خوشمزه نیست و خواص بسیار زیادی دارد. ماست منبع غنی پروتئین، کلسیم، ریبوفلاوین ( ویتامین B2 ) و ویتامین B12 است.
ماست در مقایسه با شیر، به دلیل افزودن باکتری های مفید مقدار بیشتری کلسیم و پروتئین دارد.